Sådan indretter du et hygge-te-hjørne i stuen i 7 enkle steps

Hvis du er glad for te, findes der ikke noget bedre end at indtage teen i hyggelige omgivelser. Det er ganske enkelt prikken over i’et. Derfor er der også flere mennesker, der indretter et hyggehjørne i deres stue, hvor de kan nyde deres te. Eventuelt sammen med en god bog, noget strikkeværk eller en lignende beskæftigelse.

Hvis du også gerne vil have dit eget hygge-te-hjørne, kan du hurtigt skabe det. Hvis du mangler inspiration, kan du blot følge trinene i det nedenstående. På den måde kan du hurtigt få skabet et hyggehjørne, hvor du kan nyde din te igen og igen.

1. Find det rette hjørne

Når du gerne vil skabe et hygge-te-hjørne i din stue, skal du først og fremmest finde det helt rette hjørne. Hvis du har et fjernsyn i stuen, skal du tage stilling til, om du skal være i stand til at kunne se tv’et fra hyggehjørnet.

Derudover er det også forskelligt fra person til person, om fjernsynet skal stå ved vinduet eller væk derfra. Hvis du placerer dit hyggehjørne ved et vindue, kan du følge med i verden udenfor. Det kan være, at du har en skøn have. I så fald kan du holde øje med blomsterne, regndråberne på vinduet og andet natur, der bidrager til hyggen.

Der er også andre, der foretrækker et hjørne væk fra vinduet. Det kan ofte hjælpe med at skabe en mere ”hule”-lignende stemning i hyggehjørnet. Her sidder du dejligt skåret af fra omverdenen og kan glemme alle dine bekymringer for en stund, mens du nyder din te.

2. Den rette stol

Et rigtigt hygge-te-hjørne kræver en lækker og behagelig stol. I langt de flestes tilfælde vil en lænestol være det bedste valg. På den måde kan du sidde yderst behageligt og nyde din te.

Der findes et bredt udvalg af forskellige lænestole. Derfor er det også helt op til dig, hvilken en du gerne vil have. Du kan vælge blandt alverdens materialer, designs og farver.

Det er naturligvis ofte en god idé at kigge på den øvrige indretning i stuen, når du skal købe en lænestol. Det giver det mest sammenhængende indtryk, hvis lænestolen også passer til de øvrige møbler.

3. Et lille bord

Når du drikker te, er det rart at have et sted, hvor du kan stille koppen. Det kan være, at du nyder en god bog, mens du drikker teen. Det kan også være, at du skal strikke eller hækle. Eller måske vil du bare gerne have muligheden for lige at sætte koppen ned i ny og næ.

Derfor er det en god idé med et lille bord ved siden af lænestolen. Her kan du også lægge din mobil, fjernbetjening eller bog.

Der findes utallige små borde, som du kan vælge imellem. Ligesom med lænestolen findes der alle tænkelige designs, materialer og farver.

Her er det en god idé at vælge et bord, der passer til lænestolen. Det vil skabe en fin, rød tråd i dit hyggehjørne.

4. En lampe

Du skal naturligvis kunne bruge dit hygge-te-hjørne året rundt. Derfor er det også vigtigt med den rette belysning. På den måde kan du også se, hvad du laver, når mørket falder på.

Da det er et hyggehjørne, du skal have lyst op, er det en god idé at finde en lampe og pære, der kan give et roligt skær.

Nogle foretrækker en gulvlampe i deres hyggehjørne. Den kan ofte give et bredt lys. Det kan være en stor fordel, hvis du sidder og sysler med noget håndarbejde, mens du nyder din te.

Andre er mere til en mindre bordlampe. Sådan en kan du placere på det førnævnte bord, hvis det altså er tilstrækkeligt stort.

Uanset hvilken slags lampe du måtte foretrække, fås disse også i alverdens afskygninger. Derfor vil du uden tvivl også kunne finde en, der matcher til det udtryk, som du gerne vil skabe i dit hyggehjørne.

Hvis du mangler inspiration til at finde den helt rigtige lampe, kan du besøge Andlight. Her finder du et bredt udvalg af både gulv- og bordlamper – og alle andre slags lamper, hvis du gerne vil noget helt andet.

5. Et gulvtæppe

Hvis du ikke allerede har gulvtæpper i stuen, kan det være en god idé at få et gulvtæppe i dit hyggehjørne. Gulvtæppet skaber et rigtigt hyggeligt og behageligt indtryk, og derudover hjælper det også mod eventuelt fodkulde.

Hvis du gerne vil skabe et rigtigt behageligt indtryk, kan du vælge et tæppe af blødere materialer. På den måde vil hyggehjørnet være særdeles indbydende. Måske vil det være lige før, at du har mere lyst til at sidde på gulvet end i lænestolen.

Der findes naturligvis også andre gulvtæpper. Derfor er det igen helt op til dig, hvilken variant du skal vælge. Det er dog en god idé at gulvtæppet er af en vis størrelse. Det skal kunne rumme både lænestol, bord og eventuel gulvlampe. Det skaber uden tvivl det pæneste look.

6. Et behageligt tæppe

Når du har fået de større aspekter af hyggehjørnet på plads, er det tid til at fokusere på de mindre detaljer. For eksempel bør du købe et behageligt og lunt tæppe. Hvad er et hyggehjørne værd uden et godt tæppe?

Når du gerne vil købe et tæppe, kan du vælge blandt alverdens materialer. Her er det en god idé at overveje, hvor varmt tæppet skal være. Det er i højeste grad et spørgsmål om personlig smag. Nogle elsker de tykke tæpper, der virkelig kan lune dig. Andre mennesker får det derimod hurtigt varmt og foretrækker derfor i stedet tyndere tæpper.

Du kan naturligvis også vælge mellem alle regnbuens farver, når det kommer til tæpper. Derfor vil du nemt kunne finde et tæppe, der passer til farvevalg, som du har i din stue.

Når tæppet harmonerer med farverne på væggene og møblerne, skaber det et rigtigt fint og sammenhængende udtryk. Derfor er der god grund til at huske dit farvevalg i stuen, når du er på tæppeindkøb.

7. Puder

Hvis du skal sidde helt perfekt i din lænestol, er det ofte nødvendigt med en eller flere puder. På den måde kan du støtte din ryg, så du sidder komfortabelt, mens du nyder din te.

Derudover er puderne også flotte, dekorative detaljer. De kan hjælpe med at skabe et endnu hyggeligere udtryk i dit hyggehjørne.

Igen er det kun fantasien, der sætter grænser, når du skal udvælge dine puder. Dem kan du få i alle tænkelige farver, materialer og designs.

Som udgangspunkt er det en god idé at vælge nogle puder, der er farvemæssigt tæt på lænestolen. I hvert fald bør de være i samme farveskala som det øvrige hyggehjørne. Hvis du gerne vil pifte udtrykket lidt op, kan du dog også vælge nogle farver, der står i kontrast til de øvrige farver. Hvis du for eksempel har mange mørke farve, kan en mere lys pude være en forfriskende detalje.

Da det er et hyggehjørne, skal puderne gerne være bløde og behagelige. Derfor kan det også være en god idé at springe puderne med pailletter over i denne omgang. Ofte er de ikke så behagelige at sidde op ad.

Menu
Top